lørdag 18. februar 2012

Medan, Indonesia

(Var skrevet  13/2, siden vi ikke har hatt god nett dekning kommer innlegget nå, slik det var skrevet den gang :))

Vi er nå kommet til Medan, Indonesia. Vi bor for tiden på et koselig gjestehus med en gatecafe, veggene på rommet er knall kanarigul og har et innendørs utedo, og de som jobber her er veldig hjelpsomme og greie.
På øyen Sumatra, hvor Medan ligger, finnes det mange titalls vulkaner og mange er fortsatt aktive. Like utenfor Medan ligger det to vulkaner; Gunung Sinabung og Gunung Sibayak. Vi besøkte Sibayak (2094 m.o.h) igår, som ligger i Beristagi, en by lenger nord på Sumatra. Vi stod tidlig opp for å ta bussen oppover i fjellene, som var svett og trang i en “pimpet” minibuss sammen med alle de lokale. Da vi kom til Beristagi tok vi lokal transport opp til foten av Sibayak og skrev oss inn i en bok før vi trasket i vei. 

Det er mye oppover, og vi slet litt med gangsperr etter turen ned fra Penang Hill men glemmer fort dette da vi snur oss og ser utover landskapet. Fantastisk utsikt! (ikke like bra som fra Besseggen, men bra ;) )





På toppen av fjellet ser vi ned i et krater som er fylt med vann. Dumt, William hadde sett for se flytende lava, men det ble det altså ikke ;) Flere steder står varm damp i været, så det er trøkk under bakken ihverfall, vi får nøye oss med det..






Her i Medan er det lite å gjøre. Byen har ikke så veldig mye å by på så vi planlegger turen videre allerede. Hvor den går er i skrivende stund uvisst, men vi heller litt mot Bandar Lampung (Sør Sumatra) og ser på noen Elefanter før vi flyr til Bali. Ikke helt bestemt oss for om vi blir på Bali eller drar til Gili Air. Vi får se, tar det som det kommer ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar