lørdag 4. februar 2012

Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur er mye bedre enn forventet. Dette er en storby, og i denne byen er det mer velstand enn hva vi har opplevd tidligere på turen. Byen har en multikulturell befolkning; her bor det kinesere, malayer, indere, srilankere, europeere, indonesiere, filippinere og arabere i byen. Det er buddhister, muslimer, kristne, hinduer, confucianere og andre religioner. Et stort mangfold altså. Vi bor midt i chinatown, inngangspartiet til hotellet er inn mellom alle bodene, så vi kan ikke bo mer sentralt i denne bydelen.



Igår gikk vi litt rundt på nattmarkedet her hvor vi bor, på Petaling Street. Vi satt oss ned på en av bordene og bestillte oss god mat; Sizzling beef and chicken. Kan anbefales! Vi koste oss veldig, og fikk besøk av en kattunge som absolutt ville sitte på fanget til William. Han prøvde å si "no", men kattungen snakket tydeligvis bare malayisk.




Da vi satt og spiste på restauranten kom det en munk forbi som solgte oss et armbånd og et smykke. Han dro igang en bønn og blåste på smykke, armbåndet og hånden til Camilla. Vi tolker det til hell og lykke, siden ingen av oss snakker munkisk.



Vi hadde også god underholdningen til maten, det kom en gatemusikant som stilte seg like bortenfor bordet vårt. Snoop Dog meets Bob Marley... Han var dyktig :)  Etter hvert fikk han akkompani av en annen tulling som trommet takten på en McDonalds kartong mens han danset og fjaset rundt. Artig.




Idag har vi vært utenfor byen og sett på Batu Caves. Dette regnes som det største hindu helligdommene utenfor india. For å komme seg opp til selve hulen må man opp et lang og bratt trappeparti. Inni hulen finner man mange små altere, innerst i hulen ligger et lite tempel som lyses opp av en åpning i takhvelvingen. Batu Caves er også berømt foralle apene som lever rundt i område. Disse kan være ganske nærgående, og stjeler poser og vesker fra de som ikke er oppmerksomme. Vi så også at en ape hev en papirpose i hodet på en tilfeldig forbipasserende. Artige små krabater. Vi var også innom Dark Cave, en flaggermusgrotte. Det finnes over 300 dyrearter der inne, blant annet en utrydningstruet edderkopp, som kun finnes i denne grotten. Det er altså en av verdens viktigste grotter, sånn insektsmessig :)









William har lenge snakket om at han ønsker seg en skreddesydd dress. Så når vi kom over en tilsynelatende seriøs og dyktig skredder var valget forholdsvis enkelt. Etter litt om og men og om var stoff, farge og snitt i boks. Han målte William opp og ned og rundt, idag har vi vært på fittting for å gjøre noen finjusteringer og den blir shippet til Norge i neste uke. Skulle egentlig på fitting nr 2 imorgen, men William er ganske ukomplisert og standrard kroppsmessig så det trengtes ikke. Vi tror resultatet kommer til å bli bra :)




I går kveld gikk vi å så på Petronas Tower, og det var et imponerende syn. I kveld planlegger vi å gå på skybar, en bar på toppen av en skyskraper som er rett ved tårnene. Utsikten derfra skal være byens beste, så  vi er spente.




3 kommentarer:

  1. Ser at dere er i strålende humør, ingen hjemlengsel å skue der nei ! Men nå er vi begynt å lengte etter dere. Lilah var i strålende humør i dag, jippi god hyttemorgen. Hun fløy rundt på terrassen med en pinne helt alene! Må fortelle at jeg fikk litt av en støkk onsdagsmorgen, hadde sluppet henne ut og hun kom ikke tilbake. Jeg for rundt og ropte i panikk. Det viste seg at hun hadde løpt inn uten at jeg merket det! Hun lå i sengen vår flat som en pannekaker. Litt av en luring!

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, ser henne for meg der hun ligger panneflat i sengen med uskyldig blikk, undrende over alt støyet utenfor. Godt at hun trives på hytten, høres ut som hun har det godt :) Vi kommer fort nok hjem, men det er deilig å tenke på at det 3 uker igjen av turen, vi opplever mye, og stortrives :)

      Slett
    2. Håper at dressen til William blir bra, bryllupsdress ?

      Slett