tirsdag 7. februar 2012

Kuala Lumpur og Thaipusam

Da har vi forlatt Kuala Lumpur og er kommet til Ipoh. De siste dagene i Kuala Lumpur har vi opplevd mye, blant annet å gå i tog med over hundretusen av hinduer som feirer Thaipusam. Thaipusam er en hindufestival som hovedsakelig tamilere feirer. Vi ble fortalt at feiringen i Kuala Lumpur er den største i verden, og kan tiltrekker over en million deltakere og tusenvis av turister. Vi snakket med en taxi sjåfør da vi var på vei til Batu Caves på lørdag og han fortalte oss om Thaipusam. Han kunne fortelle at festivalen startet med en vandring fra Kuala Lumpur til Batu Caves. Denne vandringen tar rundt 8 timer, og er ca 15km lang. Tidligere når vi har vært i bydelen Little India så har folk virket mindre gjestfrie der enn hva vi er vandt med i China town. Men under denne feiringen var alle i supergodt humør, folk hilste på oss, smilte og var greie.

Vi gikk ut på gatene litt etter midnatt på søndag, og da var det mange i gatene. I utgangspunktet gikk vi ned på gaten foran hotellet vårt for å se på toget og ta noen bilder, men det var mange hinduer som kom bort til oss og inviterte oss med i toget. Først sa vi nei, men vi ble likevel sugd litt inn i det hele. Vi gikk gjennom noen smau for å komme oss rundt folkemengden, traff noen ungdommer som ropte at vi skulle følge dem, og så smatt vi gjennom noen smau og trange gater, gjennom kjøkkenet til en gaterestaurant, rottene pilte sammen med oss. Så kom vi ut på hovedgaten, og der var det enda flere mennesker. Vi stod og så litt på toget og lysene og alle menneskene, mange hadde på seg gule drakter og bar krukker på hodene, ropte slagord i kor og trampet takten nedover gaten.. Vi ble enige om å følge strømmen nedover, og det endte opp med at vi gikk i toget i ca 1 ½ time. Vi endte ferden vår med å drikke fersk kumelk som ble gitt ut langs veien... Som faktisk var veldig godt! Den var varmet opp og blandet med noe søtt som vi ikke klarte å sette fingen på. Dette er noe vi kommer til å huske resten av livet!


Nomnomnom fersk kumelk :)
På søndag var det knallvær i Kuala Lumpur, og vi ble enige om at denne dagen var ypperlig til å tilbringe i parken.  Lake Garden er en 92 hektar stor hage som ligger en spasertur bortenfor Chinatown. Vi gikk først tvers igjennom hele parken, kjøpte is fra en istralle og så på fine blomster og rare trær. Så gikk vi innom Deer and Mousedeer park. 


Rart å tenke på at dette er midt i Kuala Lumpur.

Et elefant tre!


 
Etterpå gikk vi videre til Tama Rama Rama, eller Butterflyparken, som er som en stor hage med hundrevis av sommerfugler som flyr rundt. Det første som skjedde da vi satte foten innenfor parken var at det kom en sommerfugl og satte seg i håret til Camilla noen sekunder før den flakset videre. En fin velkomsthilsen J Her fløy alle sommerfuglene overalt, og ofte følte vi at sommerfuglene skulle kræsje i oss da de suste forbi oss på stien, spesielt de store sommerfuglene.  Når man skal ut av parken må man gå igjennom et insektsgalleri, her var det mange rare krypdyr og insekter å se (dyr som kan havne i sekken vår her i Asia?).






Vi har også vært innom de to store kjøpesentrene her i Kuala Lumpur; Suria KLCC og Plaza Low Yat. Suria KLCC ligger ved Petronas Tower og her er de fleste store merkene representert, fra Jimmy choo, Luis Vuitton, Gucci m.m. Desverre er vi backpackere på denne reisen, så det ble ikke så mye stiletthæler og veskeshopping. Men vi kjøpte joggesko på nike og addidas (ekte, ikke chinatown dette nei!), noe som kommmer godt med senere når vi tenker oss på fjelltur i Cameron Highlands. Vi skulle også opp i Petronas Tower som en siste ting i Kuala Lumpur, men det er stengt på mandager! Uflaks. Plaza Low Yat er et kjøpesenter som selger eltetroniske duppeditter. Vi  gikk litt rundt for å forhøre oss om pris, og endte opp med en ny linse til kameraet vårt. Superdupert!

Petronas Tower
I Ipoh var planen å rafte og gå på tur i fjellet, men nå har Camilla desverre blitt litt syk, så vi må vente med slike aktiviteter. Ipoh er ellers skuffende, lite å finne på om kveldene, så vi reiser til Penang imorgen tidlig.

4 kommentarer:

  1. Håper du blir fort bra igjen,Camilla!
    Du har heldigvis med deg en flink sykepleier!
    Sannelig har dere opplevd mye fint på reisen.Flotte bilder dere formidler, og dere er så flink til å sette ord på det dere opplever. Her hjemme kaver vi med snø og is. Kos dere videre!
    Klem.

    SvarSlett
    Svar
    1. Er allerede på bedringens vei, smertestillende tar det meste, er bare litt slapp. Vi smelter vekk her, de påstår flau vind på yr, men den har vi ikke merket noe til ennå ;) Snø og is ja, huff, dere får ta det rolig, vil ikke ha noen lårhalsbrudd!

      Slett
  2. aaaahhhhh så kjekt dere har det! ikke tenk på snø og is her hos oss, gå å kjed dere istede <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Det rykker litt i langrennsføttene. Tror kanskje eg hadde byttet ut en dag på stranden for en god tur i fjellet, eller.... neh, tenker snøen blir liggende :P Gje meg mer solkrem!!!

      Slett